Benefičním koncertem z děl skladatelů 18. století startuje společný podzimní projekt Benefiční Svátek hudby

27. září 2002

Nadační fond Evropský Svátek hudby - ČR a Nadační fond Českého rozhlasu zahájí 1. října 2002 Benefičním koncertem z děl skladatelů 18. století společný podzimní projekt Benefiční Svátek hudby, který se koná pod záštitou ministryně Petry Buzkové. Výtěžek celého projektu je určen na pomoc povodní postižené Konzervatoři a ladičské škole J. Deyla pro zrakově těžce postiženou mládež v Praze 1 na Malé Straně.

V rámci projektu se dále uskuteční Benefiční taneční párty, Benefiční koncert chrámové hudby a Koncerty radosti na vlnách Českého rozhlasu. Projekt slavnostně zakončí v den zimního slunovratu 22. prosince Koncerty radosti pod stromeček věnované znevýhodněným dětem, mládeži a dospělým ve specializovaných zařízeních (dětské domovy, denní stacionáře, nemocnice, domovy seniorů, věznice a další) v Praze a městech ČR postižených povodněmi.

Nadační fond Evropský Svátek hudby - ČR a Nadační fond Českého rozhlasu zahájí v úterý 1. října 2002 společný podzimní projekt Benefiční Svátek hudby, který se koná pod záštitou ministryně Petry Buzkové v době od 1.10. do 22.12.2002. První benefiční koncert projektu je věnován dílům skladatelů 18. století. Od 19 hodin v secesním sále hotelu Arcotel Teatrino, Bořivojova 53, Praha 3 (spojení: tram č. 9, stanice Lipanská) vystoupí bez nároku na honorář Stamicovo kvarteto, Dagmar Bundžová-Williams - soprán, Martina Bernášková - flétna, Monika Knoblochová, Michal Hanzal - cembalo a Petr Šefl - Hammerklavier. Koncert zaštítil starosta MČ Praha 3 pan Milan Český. Příspěvek je možné poskytnout ve výši 250, 500 nebo 1 000 Kč zakoupením vybrané vstupenky. Výtěžek z koncertu a celého projektu je v plné výši určen povodní poškozené Konzervatoři a ladičské škole Jana Deyla pro zrakově těžce postiženou mládež na obnovu vybavení a nákup přístrojů pro ladičské dílny v přízemí budovy.

Záznam koncertu bude vysílán Českým rozhlasem 3 - Vltava v pondělí 21. 10. 2002 od 20:30 hodin.

Program Benefičního koncertu z děl skladatelů 18. století naleznete zde.

Informace o pořadatelech akce Nadačním fondu Českého rozhlasu a Nadačního fondu Evropský svátek hudby - ČR najdete zde.

Tento projekt se koná s laskavou podporou Českého rozhlasu.

Pro bližší informace nás kontaktujte na níže uvedených tel. číslech.

Mgr. Zdeňka Kukalová, předsedkyně správní rady Nadačního fondu Evropský Svátek hudby - ČR, tel: 602 389 094, 777 650 88, info@svatekhudby.cz , www.svatekhudby.cz.

Martina Kaderková, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu, tel: 604 866 366, nadacni.fond@cro.cz.

Spustit audio