Cizinec jel po Jižní spojce v protisměru

13. červenec 2011

Jižní spojka zažila v ranních hodinách divokou honičku. Policejní hlídka v nedaleké Týrkově ulici chtěla zastavit terénní vůz, který neměl zapnutá světla. Jeho řidič ale nečekal, zrychlil a začal ujíždět.

"Policisté muže na Jižní spojce, kde jel v protisměru, megafonem vyzvali, aby svého jednání zanechal. Následně mu hrozili střelnou zbraní. Muž ani přesto nezastavil. Překonal tři zátarasy, které mu připravili další policisté, najížděl na zhruba 30centimetrové obrubníky, a to v plné rychlosti. Před policií stále ujížděl. Policisté následně využili svého oprávnění použití střelby. Několikrát vystřelili do vzduchu a následně i na samotné vozidlo, které několikrát zasáhli. Řidič přesto ujížděl dál," říká policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Řidič terénního vozu sjel zhruba po čtvrt hodině z Jižní Spojky na sousední cyklostezku. Jeho vůz zastavil až nedaleký rybník, do kterého nechtěně vjel. Muž byl na místě zadržen a převezen k ošetření. Podle všech informací se jedná o cizince, který automobil v ranních hodinách ukradl z Prahy 4.

Spustit audio