Colours of Ostrava jsou tady. Brány festivalového areálu se otevřou v poledne

19. červenec 2023 09:37

V Ostravě dnes začne 20. ročník festivalu Colours of Ostrava. Brány areálu se otevřou přesně v poledne. Letos poprvé se bude u všech stánků platit jedině bezhotovostně. Od loňska zůstávají nevratné recyklovatelné kelímky. Ale taky možnost vzít si do areálu vlastní jídlo. Ještě pár desítek hodin před začátkem pracovaly na přípravách stovky lidí.

Nákladní auta, dodávky, nakladače, vysokozdvižné plošiny. Příprava festivalu připomíná jakoukoli jinou velkou stavbu. „Začali jsme stavět minulý týden v úterý. Na té aktivní technické fázi festivalu pracuje zhruba 500 lidí. Kdybych připočítal i dny před tou aktivní fází, tak jsme na čísle 850 lidí,“ říká šéf techniky Josef Ženíšek.

Festival ale není jen o muzice a kapelách, desetitisíce lidí se musí někde najíst a napít. „Celkově je v areálu 400 stánků s jídlem a se zbožím, 99 nápojových stánků, stanů a barů,“ říká mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Čtěte také

Letos půjde všude na Colours zaplatit pouze platební kartou. „Zkušeností ze zahraničí je zrychlení obsluhy a komfortu. Lidé nemusí k bankomatům a hlídat si cash,“ dodává mluvčí.

Další novinkou je vstup na festival u nové lávky poblíž Slezskoostravského hradu. „To je nejkratší cesta hlavně pro návštěvníky ubytované na Slezskoostravském hradě,“ dodává Sedlák.

První kapely zahrají dnes v 16 hodin. Slavnostní zahájení festivalu začne o půl šesté.

Spustit audio

Související