Dnes žije všechno fotbalem

15. červen 2008

Dnešní první tip bude zajímat hlavně milovníky fotbalu. Není totiž žádnou novinkou, že se dnes v rámci EURA 2008 utká česká reprezentace s výběrem Turecka. A pokud si nechcete nechat zápas ujít, zároveň ale nechcete zůstávat doma, vyražte na Staroměstské náměstí. Tam můžete na dvou velkoplošných obrazovkách sledovat utkání spolu s dalšími fanoušky. A pokud přijdete dřív, stihnete i hudební program, na kterém se představí skupiny Těžkej Pokondr a Děda Mládek Illegal Band.

Další možností, kam se můžete vydat je výstava s názvem Starou Prahou Václava Jansy. Expozice Muzea Hlavního města Prahy nabízí konfrontaci 112 akvarelů tohoto výtvarníka se současnými fotografiemi Ondřeje Poláka. Sami můžete porovnat, jak se Praha v průběhu let měnila. Pokud vás taková pozvánka zaujala, nenechávejte návštěvu expozice na zítra ani na pozítří. Výstava totiž končí právě dnes.

A dnes také končí oslavy 120. výročí Klubu českých turistů. Závěrečný den věnují členové vodě. Konkrétně řece Vltavě v úseku od Bráníka až do Tróje. Mezi 10 a 14 hodinou se tímto úsekem proplaví více než 80 lodí.

Spustit audio