Festival Rock for People nebude. Pořadatelé kvůli koronaviru zrušili letošní ročník

23. duben 2020

Patří mezi nejvyhledávanější tuzemské festivaly, ale letos se kvůli koronavirovým opatřením bohužel konat nebude. Rock for People byl naplánovaný na 18. až 20. června na královéhradeckém letišti. Pořadatelé teď hledají nový termín na příští rok.

Festivalu se letos mělo zúčastnit až 30 tisíc fanoušků. Vstupenky byly poprvé dlouho dopředu vyprodané. „Dlouho jsme věřili, že se pandemie přežene a společně pak oslavíme její překonání ve festivalovém areálu. Opatření, která jsou v boji proti koronaviru aplikována, nám bohužel neumožňují realizovat festival v rozsahu a kvalitě tak, jak jsme si ho představovali a více než rok připravovali,“ uvedl ředitel festivalu Michal Thomes.

Organizátoři hledají náhradní termín pro rok 2021 a vstupenky zůstávají v platnosti na nové datum. Thomes v této souvislosti požádal fanoušky o podporu tím, že si ponechají lístky. „Pokud bychom nyní měli začít ve větší míře vracet vstupné, znamenalo by to konec festivalu Rock for People, neboť tzv. cancellation pojištění či pojištění proti pandemii české pojišťovny nenabízí,“ dodal.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.