Hokejisté Sparty prohráli derby kontumačně a zaplatí pokutu

11. prosinec 2002

PRAHA 11. prosince - Úterní derby hokejové extraligy mezi Spartou a Slavií, které se nedohrálo kvůli odpálené dýmovnici, bylo kontumováno 5:0 ve prospěch Slavie. Rozhodl o tom ředitel extraligy Stanislav Šulc s tím, že selhala pořadatelská služba. Vedení Sparty bude muset rovněž zaplatit pokutu ve výši 10.000 korun. Zápas 31. kola byl předčasně ukončen v 44. minutě za nerozhodného stavu 2:2. Sparta má možnost se proti verdiktu odvolat do pondělí 16. prosince k valné hromadě Asociace profesionálních klubů (APK), která se sejde v Lánech.

Sparťané se podle prvních zpráv chtějí odvolat. S pokutou vedení klubu souhlasí, ale nelíbí se mu kontumace. Za všechny to řekl trenér Alois Hadamczik. "Za výstřelek jednoho nebo dvou lidí nemohou přece pykat ostatní fanoušci a hráči," uvedl dnes kouč Sparty. Podle něj by se měl zápas buď opakovat, nebo měl zůstat nerozhodný výsledek 2:2. "Navrhujeme, aby se zápas sehrál znovu 14. ledna," vystoupil Hadamczik dokonce s nabídkou termínu.

Dýmovnice vybuchla v sektoru domácích fanoušků. Rozhodčí Vladimír Šindler nejprve utkání na 25 minut přerušil a poté se po dohodě s ředitelem soutěže Šulcem a zástupci obou týmů rozhodl předčasně jej předčasně ukončit. "Bylo by nezodpovědné nechat hráče pokračovat. Nikdo neví, co dýmovnice obsahovala," vysvětlil úterní verdikt Šulc. Podle regulí měl ředitel soutěže bvedle kontumace možnost ponechat v platnosti stav 2:2 a udělit Spartě pokutu za nedostatečnou pořadatelskou činnost, či nařídit opakování celého zápasu.

autor: red
Spustit audio