Humoriáda na cestách zamířila do regionů a divadly se opět nesly salvy smíchu

3. červenec 2023

Červnové čtvrtky patřily v regionech Humoriádě na cestách. Oblíbený pořad regionálních stanic Českého rozhlasu Humoriáda vyrazil už na své třetí turné.

První zastávkou letos bylo Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře, kde se diváci bavili veselými historkami Uršuly Klukové, Nadi Konvalinkové a Jiřího Ptáčníka. Za velkého potlesku obecenstva se o týden později v Městském divadle v Prostějově představili Zdeněk Junák, Naďa Konvalinková a Josef Fousek.

Následovalo velmi úspěšné přestavení v Beskydském divadle v Novém Jičíně za účasti herců Jiřího Krampola, Uršuly Klukové a Jana Přeučila. Čtvrté čtvrteční zastavení Humoriády na cestách v čele s Josefem Dvořákem, Ivou Hüttnerovou a Antonínem Dvořákem rozesmálo plný sál diváků Městského divadla Dr. Josef Čížka v Náchodě. A závěrečné setkání Humoriády na cestách s posluchači proběhlo v zesílené sestavě za účasti Josefa Fouska, Kateřiny Macháčkové, Jana Přeučila a Jiřího Ptáčníka v zaplněném sále Divadla K. H. Máchy v Litoměřicích.

Autogramiáda v Náchodě

Všechna představení byla doplněna hudebním vystoupením Jany Chládkové, Pavla Vítka nebo Josefa Vágnera, moderování se ujal Patrik Rozehnal.

Po představení měli diváci vždy možnost potkat se s účinkujícími a získat podpis, popovídat si či vyfotit se na památku. Humoriádu na cestách si letos užilo více než 1 300 diváků a těší nás, že se návštěvníci dobře bavili.

V roce 2024 pořad Humoriáda oslaví už 10. narozeniny – při této příležitosti navštívíme v příštím roce 10 měst napříč celou Českou republikou, abychom toto kulaté jubileum oslavili společně s našimi posluchači. Ať žije Humoriáda na cestách 2024!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.