Koncert, film nebo divadlo můžete sledovat ze svého auta. Začíná festival Art Parking

24. duben 2020

Kulturní akce se začínají vracet mezi lidi. Jednou z prvních je drive-in multižánrový festival Art Parking. Na něm můžete sledovat koncerty, filmy nebo třeba sportovní utkání ze svého auta.

Festival začíná v pátek 24. dubna na parkovištích Pražské tržnice a Nákladového nádraží Žižkov. Staví na principu oblíbených drive-in kin a divákům v automobilech nabídne až do konce června desítky divadelních představení, koncertů i filmových projekcí.

V Pražské tržnici vystoupí v pátek v 16.00 hodin Bratři v tricku se svou žonglérskou show pro celou rodinu, v 19.00 hodin bude hrát Monika Načeva.

V sobotu se můžete těšit od 16.00 hodin na divadelní představení 1000 věcí, co mě serou, od 19.00 hodin na Ester Kočičkovou. Celý program najdete zde.

Nákladové nádraží Žižkov spouští program od pondělí. Denně bude promítat až tři filmy.

Spustit tuto akci chtějí pořadatelé také v Plzni, Brně a Ostravě.

A jak to celé funguje? To si přečtěte na webových stránkách www.artparking.cz.

autor: jp
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.