Letošní jubilejní Ceny Anděl oznámily nominace. Nejvíc jich získala Lenka Dusilová

1. březen 2021

Ceny Anděl zveřejnily nominace pro letošní třicátý ročník. Favoritkou je zpěvačka Lenka Dusilová. Se svým albem Řeka získala hned čtyři nominace, a to i v prestižní kategorii album roku. V té uspěl také písničkář Jaromír Nohavica a skupina Tata Bojs.

Akademie se rozhodla ocenit jednu z těchto písní: Vlákna (Lenka Dusilová), Máma mi dala na krk klíč (Jaromír Nohavica) a Zvony (Tata Bojs).

Tata Bojs a Jaromír Nohavica se dočkali ještě jedné nominace – tentokrát už ale v jiných kategoriích. Kapela z pražské Hanspaulky se objevila vedle Monkey Business a Zrzní ve výběru nejlepších skupin roku a ostravský písničkář si vysloužil nominaci v kategorii sólových interpretů. Tu s Nohavicou sdílí také zpěváci Dan Bárta s albem Kráska a zvířený prach a 7krát3 za desku I.

Sledované budou ale tradičně i žánrové kategorie. Tam se budou snažit uspět například rockové skupiny Donnie Darko a Povodí Ohře, rapeři Viktor Sheen a Yzomandias. V poslední zmíněné kategorii je s deskou Dye My Hair nominována také písničkářka Amelie Siba, kterou akademici zařadili i do výběru pro objev roku. Takto zpěvačka představila zmíněné album v rámci live sessions Radia Wave.

Slavnostní vyhlášení odvysílá Česká televize 29. května. Večerem bude stejně jako minulý rok diváky provázet zpěvačka Ewa Farna.

Nominace Cen Anděl za rok 2020
autor: ech | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio