Mám jeden lístek na Nic. Praha prodává virtuální vstupenky na podporu kultury

2. duben 2020

Rádi byste podpořili v těchto těžkých časech kulturu? Můžete! Stačí si koupit vstupenku na Nic. A o čem to je? O ničem, ale zakoupením lístku finančně pomůžete dané instituci, aby přežila.

Lístek na neexistující představení stojí od 20 do 5000 korun. Vybrané peníze pak budou předány dané instituci, na jejíchž virtuální představení jste si vstupenku koupili. Akce potrvá do 1. května.

„Není to Apríl, je to vážná věc. Pokud umělce neudržíme nad vodou, oblíbená divadla či kluby mohou přestat existovat. A protože si my Češi rádi hrajeme, napadlo mě, že nebudeme dělat obyčejnou sbírku. Nápad přišel hned po nedávném projevu prezidenta Miloše Zemana, ve kterém nespravedlivě české umělce kritizoval. Chci mu ukázat, že za svými umělci stojíme. Oni nyní pomáhají, jak to jen jde, my pomůžeme jim,“ uvedla pražská radní Hana Třeštíková (Praha Sobě).

A jak to celé funguje? Stačí, když si vyberete na portálu GoOut divadlo, do kterého chcete na neexistující představení zajít. V rezervačním systému si pak koupíte vstupenku do virtuálního sálu. VIP místo stojí 5000 korun.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.