Mám s kamarády pražírnu kávy, překvapuje zpěvák a kytarista Mirai Navrátil

29. červen 2022

Zpěvák a kytarista Mirai Navrátil se narodil v Japonsku českému tatínkovi a japonské mamince. Rodiče mu dali jméno Mirai, které znamená budoucnost. A právě o ní si úspěšný zpěvák povídal s Jožkou Kubáníkem na jeho rozhlasové Pohovce.

„S maminkou doma mluvím japonsky,” přiznává třicetiletý zpěvák, jehož kapela Mirai se loni na konci roku stala zlatým Českým slavíkem. V rozhovoru zavzpomíná na to, jak se jako malý chtěl domluvit s česky hovořící babičkou a nechápal, proč mu nerozumí, když na ni mluvil japonsky.

Prozradil, jestli někdy navštívil kartářku a rozvyprávěl se i o tom, proč novu desku pojmenoval Maneki Neko. „Je to podle kočičky, o které si lidé myslí, že mává, ale ona zve dál a je symbolem štěstí a bohatství,” vysvětluje Mirai a vypráví legendu o poutníkovi, kterému taková kočka kdysi zachránila život.

A když byla řeč o budoucnosti, svěřil se i s tím, co jej a oblíbenou kapelu, jejíž největší hit Když nemůžeš, tak přidej, má na YouTube neuvěřitelných 25 milionů zhlédnutí, čeká v budoucnosti nejbližší, i to, kde se vidí za dvacet let. Snažím se dělat různé věci, které mi dělají radost a uvidíme, kde to skončí. „Mám s kamarády třeba pražírnu kávy,” prozrazuje.

Jožka Kubáník ze zákulisí rozhovoru prozrazuje:

Domluvený rozhovor s Miraiem Navrátilem nevznikl ani napoprvé, ani napodruhé, ani napotřetí. Když jsme se ale po dlouhém nahánění sešli, popovídali jsme si jako staří známí. Mirai teď prostě jede na vlně úspěchu.
Jožka Kubáník

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu https://rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související