Metro C zažilo kolaps. Kapacita stanice Pražského povstání nestačila výluce

1. červenec 2019 10:33

Desítky minut museli dnes ráno cestující v Praze čekat, aby se vůbec dostali do stanice metra C Pražského povstání. První pracovní den výluky mezi stanicemi Kačerov a Pražského povstání totiž kapacita nástupiště náporu lidí ve špičce nestačila. Kvůli zpoždění souprav musel dopravní podnik omezit provoz na celé lince C.  

Náporu lidí, kteří se přesouvali z metra na náhradní autobusy, přestala kolem deváté hodiny ráno stačit kapacita stanice. Dopravní podnik proto přibrzdil metro a uzavřel vstup do stanice do doby, než ji opustí všichni lidé, které přivezlo metro.

Kapacita stanice metra Pražského povstání dnes nestačila výluce

Na výstup ze stanice cestující čekali až 20 minut. Po půl hodině se situace začala zlepšovat.

„Na Pražského povstání je tolik lidí, že metro nemohlo hned dojet do stanice, nebylo by to bezpečné pro cestující ve stanici, metro se tedy muselo na chvíli přibrzdit, aby lidi stanici opustili a metro mohlo zajet do stanice,“ popsal dnešní situaci ve stanici dispečer. „Nahradit metro v plné kapacitě se bohužel nedá,“ dodal dispečer.

Metro na lince C mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov nejede kvůli výměně pražců od soboty a mimo provoz bude do soboty 5. června. Místo metra jezdí autobusy XC.

Kapacita stanice metra Pražského povstání dnes nestačila výluce
autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio