Na Andělu se strhne Polívková smršť aneb 7 dní, 7 kuchařů a 7 polévek pro dobrou věc

26. leden 2015

Pěší zóna před vstupem do metra Anděl se na týden promění ve venkovní polévkové bistro. Známí kuchaři jako Filip Sajler, Ondřej Slanina, Roman Paulus nebo Dita P. se tímto charitativním projektem rozhodli podpořit provoz centra pro lidi po mozkové příhodě a úrazech hlavy. Až do neděle tak budou na Smíchově prodávat svoje jídlo, konkrétně dnes mohou kolemjdoucí až do 20:00 ochutnat hned tři polévky. „Bude připravena bramboračka nebo valašská kyselice. Původní idea byla, že každý den bude vařit jeden kuchař, ale poté jsme narazili na to, že každý kuchař zvládne uvařit 200 litrů polévky, které požadujeme na každý den, takže se o menu budou dělit tři kuchaři, ale jinak většinu ostatních dnů vaří jeden kuchař," říká manažerka projektu Polívková smršť Olga Košťálková.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.