Na Vltavě u Karlova mostu vystoupí se svým orchestrem Emir Kusturica

22. červenec 2011

Před rokem si okolí Střeleckého ostrova podmanil balkánský skladatel Goran Bregovič. Jeho koncert na Vltavě v rámci prvního ročníku festivalu Sen letní noci sledovaly tisíce lidí. Po loňském úspěchu proto přichází pokračování. Tentokrát se v roli hudebníka Pražanům představí slavný filmový režisér Emir Kusturica se svým orchestrem.

Emir Kusturica není v české metropoli žádným nováčkem. Před lety studoval pod vedením režiséra Otakara Vávry na pražské FAMU. A rád na to vzpomíná: "Když jsem tu studoval, tak byla Praha stjená, nezměnila se. A to je to krásné na starých městech. Scéna se nemění, jen lidé se mění. Pohled na něj je jiný, ale místo pořád stejné."

Za tak příjemná slova není divu, že si Emir Kusturica vysloužil od pražského primátora Bohuslava Svobody netradiční dar. Dostal klíč k města Prahy. "Říká se, že tímto klíčem otevřete nejen všechny domy v Praze, ale také srdce všech pražských dívek. Klíč dostávají velmi významné návštěvy - představitelé států nebo představitelé partnerských měst. Jsem přesvědčen o tom, že Emir Kusturica je takový formát, že si klíč od města Prahy zaslouží. Navíc je vlastně náš občan, vždyť zde vystudoval," dodává primátor Bohuslav Svoboda.

Během večerního koncertu, který začne úderem 17. hodiny, a který pro vás budeme živě přenášet, se představí také jeden z nejlepších českých zpěváků Dan Bárta.

V rámci druhého ročníku festivalu Sen letní noci se uskutečnil i doprovodný program. Ve čtyřech pražských kinech mohli například zájemci sledovat Kusturicovy filmy, jako například Arizona Dream nebo Černá kočka, bílý kocour.

Spustit audio