Navštivte další ze zajímavých parků

16. červen 2012

Červen patří na památkách v péči Národního památkového ústavu parkům a zahradám. Po parku v Lednici navštívíme areál kolem Náměšti nad Oslavou, který má také dlouhou historii a navíc ho čekají i proměny.

V bezprostředním okolí zámku se nachází anglický park a malá francouzská zahrada s řadou starých vzácných dřevin, z některých míst s krásným pohledem na město Náměšť a okolní krajinu.

Město Náměšť nad Oslavou situované v údolí středního toku řeky Oslavy je přirozeným centrem malebného a na přírodní zajímavosti velmi bohatého území. Řeka je krajem s četnými rybníky a rozsáhlými lesními porosty, který je zcela oprávněně vyhledáván milovníky pěší i vodní turistiky. V bezprostředním i vzdálenějším okolí zámku je dosud na mnoha místech vidět koncepční a promyšlený přístup někdejších majitelů panství k utváření krajiny a k efektivnímu, avšak šetrnému využívání přírodního bohatství. Navíc je v okolních obcích možno spatřit celou řadu pozoruhodných architektonických památek, z nichž některé sahají svým původem do období románského či gotického stavitelství.

Další informace se dozvíte od kastelána Marka Buše v rozhovoru s Adrianou Krobovou.

O dalších programech, které vás na zámku čekají, se můžete dozvědět na webu www.zamek-namest.cz


Zvětšit mapu
autor: Adriana Krobová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.