Neznámý muž znásilňoval 15 minut cizinku v centru Prahy

30. říjen 2018 13:07

Sexuální násilník sliboval ženě, že jí pomůže s cestou do hotelu. Místo toho ji znásilnil v podchodu u Čelakovských sadů. Pomůžete policistům s pátráním?

Událost se stala už 4. srpna, kdy mladá a anglicky hovořící dívka přijela do metropole poznávat město. Osudné se jí však stalo to, když si večer vyrazila za zábavou do tanečního klubu v horní části Václavského náměstí.

Když už chtěla brzy ráno 5. srpna zpět do hotelu, začala shánět taxík. Jenže se s ní dal do řeči neznámý muž. Žena s ním sice konverzovala, ale jakmile pro ni přijel vůz, chtěla do něj nastoupit a odjet. To ji ale její nový známý rozmluvil s tím, že ji domů bezpečně doprovodí on sám. Navíc dívčino nové garde auto odeslalo pryč.

Násilník poté ženě tvrdil, že ji vede k hotelu. Jenže místo toho ji vedl úplně jinam – k podchodu v Čelakovských sadech. Tam pro cizinku začala doslova peklo.

„Muž ji z ničeho nic v příšeří parkového křoví otočil zády k sobě, vyhrnul ji sukni a po „nekonečně“ dlouhých patnáct minut dívku znásilňoval. A to i přes to, že mu dívka opakovaně říkala, že něco takového nechce a ať toho nechá. Strach ji v danou chvíli nedovolil bránit se více,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Dívku zachránili až kolemjdoucí, kterých se sexuchtivec zalekl a utekl. Muže sice zachytily bezpečnostní kamery, ale do teď ho policisté nevypátrali. „Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud dotyčného na záběrech bezpečnostní kamery poznáváte, znáte jeho totožnost, nebo jeho místo pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodal Hulan.

autor: jp
Spustit audio

Nejnovější zprávy