Kuřecí hranolky s avokádovým dipem
podle paní Mirky Kuntzmannové
Suroviny 4 porce:
4 ks kuřecích prsíček
1 lžíce kvalitního oleje
sůl
olej na smažení
Suroviny na dip:
1 zralé avokádo
šťáva z poloviny citrónu
sůl
mletý bílý pepř
2 stroužky česneku (lze vynechat)
200 ml zakysané smetany
Postup:
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme přes vlákna na hranolky, osolíme, zakapeme olejem, promícháme a v chladu necháme alespoň 20 minut odpočinout. Mezi tím si připravíme avokádový dip.
Zralé avokádo oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme pecku. Dužinu vidličkou dobře rozmačkáme, pokapeme citrónovou šťávou, opepříme, osolíme, přidáme rozetřený česnek a promícháme se smetanou. Než připravíme maso, uložíme dip do chladničky.
V pánvi rozpálíme olej a prudce v něm orestujeme připravené hranolky masa. Během opékání promícháváme, aby bylo maso stejnoměrně opečené a mělo zlatavou barvu. Opečené masové hranolky rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými či pečenými bramborami. Zvlášť v miskách podáváme avokádový dip, do kterého si masové hranolky namáčíme.
Celková doba přípravy cca 35 minut
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka