Květákové placičky. Rychlý oběd s masem i bez něj
Pokrm je připravený z květáku, ale velice dobře můžeme použít i jinou zeleninu. Výborné placičky jsou například z kapusty. Jen je třeba ji před přípravou trochu povařit a pak jemně nakrájet.
- 1 středně velký květák (cca 600 g)
- 3 - 4 vejce
- 50 g nastrouhaného tvrdého sýra
- 200 g uzeného masa nebo uzeniny
- cca 5 polévkových lžic mléka
- hrst strouhanky
- mletý pepř, sůl
- olej nebo sádlo na smažení
Očištěný syrový květák a sýr nastrouháme. Přidáme na kostičky nakrájené maso nebo uzeninu, mlékem navlhčenou strouhanku, žloutky, opepříme, osolíme a promícháme. Na závěr do směsi lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Lžící tvoříme placičky, které z obou stran smažíme v rozpáleném tuku.
Příloha: vařené nebo pečené brambory, bramborová kaše, čerstvá zelenina
Miroslava Kuntzmannová
Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.