Pečení pstruzi s opraženými mandlemi

podle Mirky Kuntzmannové

Suroviny:

  • 4 pstruzi
  • hladká mouka na obalení
  • šťáva z ½ citrónu
  • plátky citrónu
  • 50 g másla
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • hrst opražených mandlových lupínků

Postup:

Vykuchané, omyté a osušené ryby osolíme a zlehka obalíme v mouce. V rozpáleném másle s olejem je pečeme z každé strany 4 – 5 minut. Upečené dáme na zahřátou mísu a do tuku, ve kterém se pekly, přidáme kousek čerstvého másla, citrónovou šťávu a špetku soli. Když se máslo rozehřeje, nalijeme ho na pstruhy. Před podáváním posypeme opraženými mandlovými lupínky a ozdobíme plátky citrónu.

Příloha: vařené nebo pečené brambory