Požár vězeňského autobusu a tahače blokoval Pražský okruh. Jeden člověk zemřel

2. květen 2019 13:34

Na 19. kilometru Pražském okruhu u sjezdu na Řeporyje došlo dnes odpoledne k nehodě, při níž zemřel člověk a 14 dalších bylo zraněno. Na místě bouraly vězeňský autobus a dvě nákladní vozidla, z čehož jedno převáželo vojenskou techniku. Vozidla začala hořet a muselo je hasit pět jednotek hasičů. Provoz na okruhu byl nejdříve zcela zablokován, okolo 15. hodiny byl obnoven ve směru od D5.

Na Pražském okruhu shořel autobus vězeňské služby, který se srazil s tahačem převážejícím tanky.

„Stalo se to u sjezdu na Řeporyje ve směru na letiště,“ řekl mluvčí hasičů Martin Kavka. Vyhlášen byl druhý stupeň poplachu.

Hasiči dostali požár autobusu pod kontrolu.

Pražský okruh byl po srážce nejdřív zcela zablokován, ve směru od D5 byl okolo 15. hodiny otevřen. V druhém směru se tvořily několikakilometrové kolony.

Podle záchranářů na místě zemřel jeden člověk a dalších 14 bylo zraněných. „Z toho jeden (je zraněn) těžce, jeden středně a 12 lehce. Na místě zasahuje i speciální vůz Atego,“ doplnili zdravotníci na twitteru. K nehodě přiletěl také vrtulník.

Podle mluvčí Petry Kučerové byl obětí nehody příslušník vězeňské služby. Všechny nezraněné vězně přepravil náhradní autobus do věznice. V havarovaném autobusu cestovalo podle Kučerové devět odsouzených a deset příslušníků služby. Mluvčí nechtěla specifikovat, ze které věznice autobus vyjel. Podle policie žádný vězeň z autobusu neutekl.

Kostra ohořelého vězeňského autobusu.

Tanky jely z vojenského muzea ve Smržovce, jak Radiožurnálu potvrdil pracovník této instituce. Převážely se na Slavnosti svobody do Plzně.

Požár vězeňského vozu na Pražském okruhu.

Policisté odkláněli dopravu, odstranění následků nehody tvralo několik hodin a silnice ve směru na letiště zůstala uzavřena. Řekl to mluvčí policie Tomáš Hulan. Zároveň vyzval řidiče, aby zvolili jiné trasy a motoristy, kteří jsou na místě, aby se věnovali plně řízení a nezdržovali plynulost dopravy focením události.

V souvislosti s dopravní nehodou vyhlásila Zdravotní záchranná služba traumaplán. Informovala o tom na twitteru. Pražská Fakultní nemocnice Motol vyhlásila traumaplán 1. stupně. 

autor: jp | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio