Praha 8 se odvolá proti stavbě obchodního domu na Ládví

10. listopad 2017

Legendární kino Moskva v pražské části Ládví půjde k zemi. Nějakou dobu už nepromítá a budova chátrá. Nahradit ho má obchodní dům. To se ale nelíbí radnici osmé městské části.

Radnici kromě jiného vadí, že se v plánu stavby obchodního domu nepočítá s rozšířením počtu parkovacích míst. Podá proto odvolání proti rozhodnutí stavebního úřadu. Ten obchodní dům v lokalitě povolil.

„To kino bylo šikovný tady pro lidi. Bylo tam občerstvení, je to škoda. My jsme tam chodívali s manželem,“ vypráví Jana, která bydlí nedaleko.

V kině se už nějakou dobu nepromítá a budova chátrá. Místo dveří je dřevotříska a okny je vidět rozpadající se schodiště.

Kino by měl nahradit nový obchodní dům. „Těch marketů je tady už dost,“ říká Jana.

Před kinem je 15 parkovacích míst a s novými se nepočítá, přestože na vedlejším pozemku, který patří magistrátu, by podle MČ mohlo být místo pro dalších 15 aut. A právě parkování je důvodem, proč Praha 8 na Ládví obchodní dům nechce.

Magistrát zatím žádné odvolání od Prahy 8 nedostal, městská část potřebuje ještě několik dní ke zkompletování dokumentace. Samotný proces odvolání pak potrvá několik měsíců.

Mezitím chce ještě městská část zjistit, jestli s výstavbou obchodního domu souhlasí místní obyvatelé. Družstevníkům na sídlišti poslala anketní lístky. V případě, že lidé obchodní dům budou chtít, pak radnice odvolání stáhne.

Zavřené kino na Ládví
autor: Filip Titlbach
Spustit audio