Praha se letos připojila ke Španělské noci

13. červen 2011

V Praze se dnes večer uskuteční takzvaná Španělská noc. Česká metropole se tak připojí k další padesátce evropských měst, které na vybraných místech rozmístili velkoplošné obrazovky pro přímý přenos opery Giacoma Pucciniho Tosca.

Ti, kteří si Španělskou noc nenechají ujít, budou svědky nevšedního kulturního zážitku. Další podrobnosti Regině řekl pražský radní pro oblast kultury a cestovního ruchu Lukáš Kaucký: "V Praze by měl tento přenos probíhat na velkoplošné obrazovce v areálu koupaliště Petynka v Praze 6. S tím, že už od 18 hodin bude připravena obsluha v tradičním španělském oblečení, z reproduktorů ji budou doprovázet temperamentní španělské kytary, přichystány budou i španělské speciality. Myslím si, že za přijatelné ceny. Takže vše bude připraveno pouze pro tento večer."

Co se týká míst k sezení, tak v celém areálu by mělo být k dispozici 300 připravených míst. Jak ale doplňuje Lukáš Kaucký, kapacita celého areálu je mnohem vyšší: "Diváci mohou využit všech travnatých ploch, které v plaveckém areálu jsou. A případně si samozřejmě přinést své stolečky. Samozřejmě vstupné na celou akci je zdarma. Díky tomu je příležitosti nejenom pro skalní operní fanoušky, ale také pro všechny ostatní Pražany, kteří se chtějí jen tak seznámit s operou. Nebo s jedním z vrcholných děl světové operní klasiky."

Akce se koná pod patronací Evropské unie a jejím cílem je sblížení jednotlivých evropských států.

Spustit audio