Pražská botanická zahrada v Troji vyhlásila soutěž na nové logo

28. leden 2003

Pražská botanická zahrada v Troji vyhlásila soutěž na nové logo. Dosud užívaná kresba koniklece v kruhu jí už nevyhovuje. Do výběrového řízení, které botanická zahrada vyhlásila koncem minulého roku, se zatím přihlásilo 11 výtvarníků a čtyři střední umělecké školy. Všichni souhlasili s tím, že se vzdají honoráře.

Logo, které zahrada užívá od poloviny 70. let, je sice tradiční a odborníkům známé, nevyhovuje ale současným požadavkům. Je příliš podrobné, nevýrazné a špatně zapamatovatelné, poznamenal. Nové logo by mělo vykazovat opačné vlastnosti. Mělo by přispět i k tomu, aby trojská botanická zahrada vešla v širší známost.

Zájemci se mohou hlásit na adrese Pražské botanické zahrady, Nádvorní 134, Praha 7 - Troja, a to do 20. února. Vedení zahrady očekává, že do výběrového řízení přijde alespoň 30 návrhů. Pět nejlepších z nich vybere v prvním kole komise složená ze zástupců zahrady, magistrátu, pražského zastupitelstva i osobností veřejného života. Návrhy budou v březnu zveřejněny a o vítězi rozhodne laická veřejnost. Lidé budou moci zasíláním SMS zpráv, elektronickou i běžnou poštou hlasovat, který návrh se jim nejvíce líbí.

Pražská botanická zahrada v Troji byla založena v roce 1969. První své expozice zpřístupnila až v 90. letech. Pro veřejnost je otevřena vždy od 1. dubna do konce října.

Spustit audio