Pražské fotbalové kluby zahájily přípravu na novou sezónu

23. červen 2012

Fotbalová sezóna pro českého fanouška definitivně skončila. Tečku za ní udělalo vyřazení národního týmu na mistrovství Evropy. Prvoligové kluby už se ale mezitím začaly připravovat na sezónu novou - a mezi nimi pochopitelně i ty pražské.

Nejvyšší ambice bude mít jako tradičně Sparta, které sice vůbec nevyšlo jaro, ale v přestavbě kádru chce pokračovat. Teď už s novým hlavním trenérem Vítězslavem Lavičkou, který právě dnes uvidí své svěřence poprvé při zápase. Letenští v úvodním přípravném duelu na nadcházející sezónu přivítají na svém stadionu žižkovskou Viktorii - hraje se od půl jedenácté. Ve stejný čas, ale o pár kilometrů jižněji, konkrétně v tréninkovém centru v Edenu, čeká první přátelské utkání také odvěké sparťanské rivaly - Slávisty. I pro ně je to první šance předvést se novému kouči, v tomto případě Petru Radovi.

Jestli už máte fotbalu dost, máme pro vás i několik alternativ. Ve hře totiž budou kromě slávistických fotbalistů také jejich kolegové z oddílu pozemního hokeje. V 15 hodin se v Edenu střetnou v semifinále extraligy s dalším pražským výběrem - Presidentem. A na pražské derby dojde i v nejvyšší soutěži baseballistů, od 13 a 16 hodin se utkají v areálu Na Markétě Kotlářka s Eagles.

Výlet směr Vypich nemusíte zavrhovat, ani pokud vás spíše než míčové sporty láká řev motorů. Hned vedle baseballového hřiště je totiž plochodrážní stadion, na kterém můžete být u jedné zajímavé události. Markéta hostí Světový pohár americké ploché dráhy, která se oproti té klasické liší větším počtem závodníků v rozjížďkách i častějšími změnami pořadí. Ověřit si to můžete od 17 hodin.

autor: jsu
Spustit audio