PŘEHLEDNĚ: Kam se jít v Praze koupat? Podívejte se na seznam venkovních koupališť a bazénů i s mapou

12. červenec 2021, aktualizováno

Milujete koupání, opalování, nebo si jen rádi lehnete pod slunečník s knížkou? V Praze je mnoho možností, kam můžete vyrazit, a to i s dětmi, hladovým žaludkem a chutí užít si zábavu. Podívejte se na náš výběr.

TIP: Aktuální kvalitu vody sedmi pražských koupališť můžete zjistit na stránkách Hygienické stanice hl. m. Prahy. Než vyrazíte za koupáním, nezapomeňte si také zjistit aktuální podmínky pro vstup dané vládními opatřeními.

Koupaliště Pražačka

  • kde: Žižkov (Praha 3)
  • otevírací doba: všední den 6:00–8:00 a 10:00–21:30, víkendy 10:00–20:00
  • více podrobností

Pražačka zve ke koupání všechny nenáročné plavce, rodiny s dětmi a milovníky sluníčka. Jedna dráha je vždy vyčleněná plavcům, druhá je oddychová a poslední si užijí zejména děti. V areálu najdete převlékárny, sprchy a občerstvení. Na bezpečnost dohlíží plavčíci.

Koupaliště Lhotka – biotop

  • kde: Lhotka (Praha 4)
  • otevírací doba: přes prázdniny denně, 9:00–20:00
  • více podrobností

Do Lhotky můžete vyrazit za přírodním koupalištěm s biotopovým čištěním vody, tedy za působení vodních rostlin a bez chemických látek. K dispozici jsou zde šatny, sprchy, toalety, klubovna a stánek s občerstvením. Počet návštěvníků areálu je regulován – doporučujeme proto sledovat web koupaliště, kde je monitorována aktuální obsazenost.

Venkovní bazény v Podolí

Venkovní koupání nabízí i Plavecký stadion Podolí, a to hned ve vou bazenéch: vyhřívaným (33 m) a delším (50 m). V Podolí můžete zároveň využít saunu, zajít si na masáž nebo do fitness centra.

Plavecký stadion v Podolí

Biotop Radotín

Další přírodní biotop najdete v Radotíně. Čeká tam na vás koupací jezero a biologické (čistící) jezero. Součástí areálu jsou převlékárny, venkovní sprchy, letní toalety, bufet a dětské hřiště. Deku si můžete rozložit na travnaté pláži a k tomu si můžete zapůjčit slunečník.

Venkovní bazén Aquaparku Barrandov

  • kde: Hlubočepy (Praha 5)
  • otevírací doba: pouze při příznivém počasí
  • více podrobností

Když počasí přeje, otevře Aguapark Barrandov i svůj venkovní areál. Tam kromě bazénu najdete také opalovací louku, dětské brouzdaliště a minihřiště, občerstvení a hřiště na beach volejbal nebo kuželky.

Koupaliště Džbán

  • kde: Divoká Šárka (Praha 6)
  • otevírací doba: do poloviny září denně, 9:00–21:00
  • více podrobností

Džbán patří mezi jedno z nejznámějších pražských koupališť. Nabízí travnatou pláž, kde si můžete rozložit deku nebo půjčit lehátka. V areálu jsou k dispozici převlékárny, sprchy, hřiště na volejbal a paintball a k zapůjčení třeba paddleboardy. Hlad zaženete ve stánku s občerstvením a točeným pivem.

Paddleboarding

Koupaliště Divoká Šárka

V Divoké Šárce se můžete kromě Džbánu vykoupat ještě v jednom koupališti. To nabízí dva bazény pro plavce, brouzdaliště pro malé návštěvníky, ale také tobogán, houpačky, skluzavky, trampolínu a dětský hrad. Ti starší si zase můžou zkrátit dlouhou chvíli stolním tenisem, nohejbalem a volejbalem. Kromě sportovního vybavení si můžete zapůjčit lehátko nebo slunečník a hlad zaženete v občerstvení.

Koupaliště Petynka

Na Petynce na vás čekají travnaté pláže a vyhřívaný bazén. Nudu můžete zahnat jízdou na tobogánu, beach volejbalem nebo stolním tenisem. I zde můžete na webu sledovat aktuální počet návštěvníků.

Plovárna Baden Baden Štvanice

  • kde: ostrov Štvanice (Praha 7)
  • otevírací doba: všední den 14:00–22:00, víkendy 12:00–22:00
  • více podrobností

Zaplavat si ve Vltavě? Proč ne! Využít k tomu můžete třeba plovárnu na ostrově Štvanice. Pro návštěvníky jsou k dispozici lehátka, paddleboardy, toalety, sprchy a občerstvení.

Koupaliště Stírka

V Kobylisích můžete vyrazit k vodě na koupaliště Stírka. Čeká tam na vás velký bazén a pro děti zase malý bazének s vodním hřibem a skluzavkou. Koupaliště nabízí možnost zapůjčení lehátek a slunečníků. Občerstvit se můžete v restauraci nebo stánku a kdo by si chtěl kromě plavání užít i jinou aktivitu, může si zahrát volejbal, fotbálek nebo petanque.

Volejbal je mezi mladými lidmi stále velmi populární (ilustrační foto)

Koupaliště Ládví

Na Osmičce si můžete zaplavat i na Koupališti Ládví. I tady je k dispozici velký bazén, dětské brouzdaliště s vodním hřibem a skluzavkou a k zapůjčení lehátka se slunečníkem. Využít můžete i dráhy na pétanque a stoly na ping-pong.

Koupaliště Klánovice

  • kde: Klánovice (Praha 9)
  • otevírací doba: do 15. září denně 10:00–19:00, o víkendech od 9:00
  • více podrobností

Malý a velký bazén s pozvolným vstupem do vody najdete také v Klánovicích. Pro nejmenší je pak k dispozici brouzdaliště a dvě dětská hřiště. Areál disponuje sociálním zařízením, převlékárnami, občerstvením a travnatou pláží. Ve volné chvíli si tady můžete zahrát stolní tenis, minigolf nebo beach volejbal.

Hostivařská přehrada

V Hostivařské přehradě uprostřed lesoparku jsou vítány rodiny s dětmi i sportovci. V areálu naleznete dvě pláže, a to hlavní a nudistickou. Součástí jsou sprchy, toalety, převlékárny, dětské hřiště i několik stánků s občerstvením. Zábavu si můžete užít na obří skluzavce nebo trampolíně, koupaliště také nabízí možnost zapůjčení lehátek nebo lodiček, šlapadel a paddleboardů.

 Koupaliště Kolovraty

Na okraji Prahy v Kolovratech na vás čeká vyhřívaný venkovní bazén s plaveckými dráhami a relaxační částí. Pro děti tady mají malý bazének s klouzačkou a chrličem. Slunit se můžete na rozlehlé travnaté ploše nebo slunné terase s lehátky. Pro návštěvníky je k dispozici sociální zařízení, převlékárny a také občerstvení.

Opalování (ilustrační foto)

Venkovní bazén SK Slavia

  • kde: Vršovice (Praha 10)
  • otevírací doba: úterý–čtvrtek 6:00–20:00, zbylé dny 8:00–20:00
  • více podrobností

Zaplavat si v Praze 10 můžete přes léto i ve venkovním bazénu SK Slavia ve Vršovicích. Pro děti mají k využití dětský bazének se skluzavkou a opodál i tobogán.

Venkovní zóna Aquapalace Praha

  • kde: Průhonice – Čestlice (Praha – východ)
  • otevírací doba: denně 9:00–22:00
  • více podrobností

Odpočinek i zábavu si můžete dopřít také ve venkovní zóně Aquapalace Praha s lehátky a slunečníky. Přes léto je v provozu také 100 metrů dlouhá venkovní divoká řeka.

Koupaliště Čakovice

V Čakovicích můžete využít místní koupaliště, které nabízí velký a malý bazén s pohodlným vstupem do vody a tobogán. Zatímco si mohou rodiče rozložit deku na trávě, děti se zabaví na hřišti. V areálu je také k dispozici občerstvení.

Přehled venkovních koupališť a bazénů:

Víte o nějakém koupališti, které v našem přehledu chybí? Napište nám svůj tip. 

autor: ech
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.