Připravte se na změny v pražské MHD během vánočních svátků

21. prosinec 2018

Pražská MHD bude jezdit o vánočních svátcích jinak než obvykle. Zkrácený bude denní provoz na Štědrý den a naopak posílený na Silvestra. I v pracovní dny mezi svátky a těsně po nich pojede MHD jinak. Bude se totiž jezdit podle prázdninových jízdních řádů.

Na Štědrý den bude metro na všech linkách jezdit od zhruba 18:00 až do ukončení provozu v intervalu 20 minut. Provoz denních tramvajových linek bude od 16:00 omezován a v 18:00 ukončen. Noční linky pojedou od 18:00 do 07:00 s intervalem 30 minut. Některé autobusy budou mít zvláštní jízdní řády. Vlaky pojedou podle nedělních jízdních řádů.

O první a druhý svátek vánoční bude veřejná doprava fungovat podle nedělních jízdních řádů.

Všechny linky budou 27. a 28. prosince jezdit podle jízdních řádů pro prázdninový pracovní den.

Podle sobotních a nedělních jízdních řádů pojedou všechny spoje 29. a 30. prosince. Na Silvestra bude jezdit metro do 2:30 v intervalu 10 minut. Denní tramvajové linky budou jezdit do 22:00. Noční linky budou mít nejprve interval 15 minut a posléze 30 minut. Také v případě autobusů bude ukončen denní provoz v 22:00. Vlaky pojedou podle svých běžných jízdních řádů.

Na Nový rok a 2. ledna pojedou spoje podle nedělních jízdních řádů. Následující dny pojede veřejná doprava podle prázdninových jízdních řádů.

Podrobný rozpis naleznete zde.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio