Příští rok nám bude osmdesát, ale chceme být mladí, říká ředitel Českého rozhlasu Plzeň a Karlovy Vary David Jakš

20. květen 2024

Dny otevřených dveří, nové pořady, letní program a pochopitelně navýšení rozhlasového poplatku. To jsou témata, o kterých mluvil ve vysílání ředitel Českého rozhlasu Plzeň a Karlovy Vary David Jakš.

V sobotu 18. května proběhl na všech stanicích Českého rozhlasu Den otevřených dveří. "Otevřeli jsme všechny dveře. Od sobotního večera mám jenom pozitivní ohlasy. Děkuji návštěvníkům i rozhlasákům," říká David Jakš.

Novinky v programu

"Příští rok nám bude osmdesát, ale chceme být mladí, nemůžeme zakrnět," dodává ředitel ČRo Plzeň a Karlovy Vary s tím, že některé pořady končí a jiné začaly. Neviditelní, Plzeňské zajímavosti, Škola základ života, Ochotníci sobě, Slovíčkaření nebo Můj kraj. To jsou nové publicistické pořady, které jsme zařadili do vysílání. "Povídka na sobotu má výbornou odezvu. Jsou to nové i prověřené materiály - literární díla od Jaroslava Haška, Karla Čapka, A. C. Doyla a dalších. Přesně to patří do sobotního podvečera," říká David Jakš.

Ředitel zve na tradiční Muzejní noc, na Rozhlasovou 25 i na nový prázdninový pořad Léto na horách.

Rozhlasový poplatek

"Je to citlivé téma, všichni vnímáme, že velká část národa je proti. Je třeba si uvědomit, co všechno vzniká za peníze, které jsou v rozpočtu Rozhlasu. Sport, zpravodajství, publicistika, dramatická tvorba a další. Veřejnoprávnost něco stojí, a proto nás těší, že když vše půjde dobře, tak od 1. ledna 2025 se rozhlasový poplatek zvedne na 55 korun měsíčně. Jsme drazí, ale snažíme se být co nejlepší," uzavírá David Jakš.

Spustit audio