Řidič odmítl řešit přestupek. Strážníkovi přejel nárt a pak ho nabral na kapotu

2. červenec 2019 13:54

Jeho auto stálo zaparkované v křižovatce na Václavském náměstí. Drzý řidič odmítl tento přestupek řešit a strážníkovi místo toho přejel nárt nohy, pak ho nabral na kapotu a ujížděl s ním. 

Událost se stala v pondělí po 13. hodině, kdy strážníka oslovili turisté, že v křižovatce u Václavského náměstí stojí auto bez řidiče. Jakmile s nimi začal situaci řešit, využil majitel auta příležitosti a rychle si do vozu usedl a zamkl se. Hlídka k němu okamžitě přistoupila a žádala ho o prokázání totožnosti. To muž ignoroval a místo toho nastartoval auto a začal couvat. Při tom přejel strážníkovi nárt nohy.

„Strážník se i přes způsobenou bolest snažil vozidlu zabránit v další jízdě a opakovaně vyzýval řidiče k zastavení.  Ten se však opět rozjel směrem dopředu, kdy strážníka nabral na přední kapotu automobilu,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Michaela Teplá. Takto poměrně velkou rychlostí ujížděl devětadvacetiletý agresor několik metrů až do vedlejší ulice Krakovská. Tam už na místo dorazila i Policie České republiky, která si případ převzala.

autor: jp | zdroj: MP Praha