Soutěž o vstupenky do Muzea Karla Zemana

12. červen 2017

Soutěž skončila. Výherci: Daniel Kopytov; Barbora Petrtýlová; Kristián Tomek; Bohuslava Valová; Hana Vovsíková.

Muzeum Karla Zemana představuje celoživotní dílo světově uznávaného filmového tvůrce Karla Zemana a jeho filmové triky, kterými proslavil českou kinematografii 20. století. Výstava mapuje Zemanovu tvorbu od prvních animací a loutkových filmů ve čtyřicátých letech minulého století až po díla z jeho posledního tvůrčího období. Podstatná část expozice je pak věnována jeho nejzásadnějším filmům – Cestě do pravěku, Vynálezu zkázy a Baronu Prášilovi. Muzeum je unikátní svým hravým pojetím – nabízí vám možnost se zapojit a vyzkoušet si na vlastních fotoaparátech a videokamerách trikové postupy, které Karel Zeman ve svých filmech používal.

Nejbližší program

30. 6. – 2. 7. 2017 Oslava vysvědčení a vítání prázdnin. Bude připraven filmový program a symbolické vstupné pro děti, které předloží vysvědčení na pokladně Muzea.

3. 7. – 7. 7. 2017 1. turnus Filmové letní příměstské tábory. Letos jsme pro děti připravili 8 turnusů plných zážitků ze světa animovaného filmu. Děti se na týden stanou členy filmového štábu se vším všudy. Vyzkouší si vše, co k filmu patří – od plánování filmového scénáře po dotočnou na lodi a závěrečnou premiéru. Na první táborový turnus zbývají poslední volná místa! Víc informací najdete na www.muzeumkarlazemana.cz

Soutěžíme o 5 vstupenek s platností do konce roku 2017 pro jednu osobu.

Soutěžní otázka: Na jakém filmu se Karel Zeman nepodílel?

a. Ukradená vzducholoď
b. Cesta na Měsíc
c. Pohádky tisíce a jedné noci

Prvních pět soutěžících, kteří zašlou správnou odpověď, dostane vstupenku s platností do konce roku 2017 pro jednu osobu.

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail:
marketing.regina@rozhlas.cz

Soutěž trvá do vyčerpání výher.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Regina.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.