Soutěž o vstupenky na hru A teď: Svět! v DUP39

24. leden 2018

Soutěž skončila. Výherce: Jana Bergerová.

Můžeme všechno! Ale k ničemu nám to není. Svět žen jednadvacátého století. Komunikace, komunikace, komunikace. Mobil, Skype, Chat. Neomezené možnosti. Umíme napsat blog i vyrobit viagru. Dokážeme i zmlátit chlapa. Ale proč jsme pořád tak samy!

Ironický, ostrý, temný, vtipný a hlavně věcně upřímný je pohled německo-švýcarské autorky Sibylle Berg na ženy, které do věku komunikačních technologií vstoupily tak emancipované, až nevědí, co by s nabytou svobodou počaly. A tak nabíjejí pletací jehlice, baseballové pálky i vlastní ostrý jazyk a neschopné početí se uzavírají ve vlastním světě. Jenom tam mohou být tak dokonalé, jak se samy rozhodly. A toužit – po mužích, po rodině, po řádu, který se utopil v možnostech.

Překlad: Jitka Jílková
Režie: Ewa Zembok
Dramaturgie: Lenka Kolihová Havlíková
Scéna a kostýmy: Martin Chocholoušek
Hudba: Pavel Lukáš
Hrají: Anna Císařovská,Jindřiška Křivánková, Lída Němečková, Lucie Roznětínská

Více informací na www.divadlox10.cz

Soutěžíme o 2 vstupenky na divadelní hru A teď: Svět (středa 31. ledna 2018 v 19:30 v DUP39, Charvátova 39/10, Praha 1).

Soutěžní otázka: V jakém stavebním slohu je postavena budova Domu uměleckého průmyslu v Charvátově ulici v Praze, kde působí multikulturní prostor DUP39?

a. Minimalismus
b. Funkcionalismus
c. Kubismus

První soutěžící, který zašle správnou odpověď, dostane 2 vstupenky na divadelní hru A TEĎ: SVĚT! (středa 31. ledna 2018 v 19:30 v DUP39, Charvátova 39/10, Praha 1).

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail:
marketing.regina@rozhlas.cz

Soutěž trvá do vyčerpání výher.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Regina.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.