Soutěž o vstupenky na hru S úsměvy idiotů do Divadla v Dlouhé

15. únor 2016

Soutěž skončila. Výherci: Miroslava Brhlová, Praha; Lenka Březinová, Praha; Miroslav Jouza, Brandýs nad Labem; Alena Luxová, Praha; Vojtěch Škrlant, Hořovice.

Literární kabaret, jehož kostru tvoří písničky dvojice Vodňanský - Skoumal a maso-hořko-vtipné básnické opusy režiséra Jana Borny, navazuje na už sedmnáctiletou tradici uvádění kabaretů v Divadle v Dlouhé. Zazní také anonymní poezie a nápisy ze zdí činžáků i toaletních kabinek, jak je posbírali básníci Zdeněk Troup a Miroslav Holub. To vše ve scéně a s kresbami výtvarníka Jaroslava Milfajta.

Inscenace je ohlédnutím za text-appealovou formou divadla, kterou proslavily malé scény a autorské dvojice šedesátých let – Ivan Vyskočil a Pavel Bošek, Jiří Suchý a Jiří Šlitr, Miloslav Šimek a Jiří Grossman a také Jan Vodňanský a Petr Skoumal. Název S úsměvy idiotů je pak pokornou parafrází slavného titulu dvojice Vodňanský – Skoumal S úsměvem idiota. A protože velkou část této divadelní formy tvořila hudba, soubor Divadla v Dlouhé opět předvede, že se v něm skrývají opravdu zdatní muzikanti.

Od pondělí 15. února do čtvrtka 18. února máte možnost vyhrát 5 x 2 vstupenky na divadelní představení S úsměvy idiotů do Divadla v Dlouhé.

Stačí odpovědět správně na otázku: Kdo neúčinkuje v divadelním představení S úsměvy idiotů?

a. Michaela Doležalová
b. Sabina Laurinová
c. Jan Meduna

V pátek 19. února 2016 vylosujeme ze všech došlých správných odpovědí pět, které odměníme 2 vstupenkami na divadelní představení S úsměvy idiotů do Divadla v Dlouhé.

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail:
marketing.regina@rozhlas.cz

Soutěž trvá do vyčerpání výher.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Regina.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.