Soutěž o vstupenky na prodejní výstavu Vyrobeno v Czechii

6. listopad 2017

Soutěž skončila. Výherci: Barbora Petrtýlová; Naďa Klímová; Marian Rohoška.

Česká hračka srdečně zve všechny milovníky české hračkářské, designové a řemeslné tradice na prodejní výstavu VYROBENO V CZECHII - V ČESKÉ REPUBLICE. Pro malé i velké návštěvníky je také připraven doprovodný program a nabídka občerstvení z lokálních surovin. Vyrobeno v Czechii - v České republice je jubilejním ročníkem a pro něj jsme tentokrát zvolili nové místo, a to prostor menzy koleje Jednota v Opletalově ulici. Zvolili jsme i dřívější termín, aby měli návštěvníci čas se s výrobky dostatečně seznámit. Mohou je nakoupit přímo na místě nebo tedy získají tip na pozdější nákup vánočních dárků. I tato akce organizována portálem Česká hračka si klade za cíl vytvořit pro zákazníky a výrobce místo, kam se budou vracet a kde mohou sdílet své názory, přání, zkušenosti atd. Právě tímto způsobem vznikají ty nejlepší výrobky.

„Česká výroba hraček má velmi dlouhou tradici, stejně jako řemeslné umění u nás vůbec. Starší generace si k ní znovu našla cestu a pro mladší bývá vyhledávanou alternativou k nákupu. Je třeba si neustále připomínat a podporovat kvalitní výrobky, které vznikly v době před válkou nebo po ní a v mnoha případech se stále vyrábí. Například legendární traktor na klíček letos slaví 60 let a podobně letité jsou i plastové hračky do vody nebo nafukovací hračky paní Niklové. Nesmíme ale opomíjet nové výrobce a nové technologie ve výrobě (např. 3D tisk). Pokrok nezastavíme. Právě o to se na naší akci snažíme - propojovat tradice s pokrokem, výrobce se zákazníky nebo rozvíjet polytechnické vzdělávání u dětí,“ vysvětluje Petr Heinzl z České hračky, pořadatel akce.

Součástí akce jsou tvořivé dílny a herny, ve kterých si děti mohou výrobky vyzkoušet a rozvíjet tak své schopnosti. Kdo ví, třeba tato akce přispěje k tomu, že některý z malých návštěvníků se rozhodne pro studium technického oboru a stane se kapacitou ve svém oboru - jako výrobce konstrukčních stavebnic nebo projektant a architekt... Samozřejmostí je i nabídka občerstvení a zajímavý doprovodný program. Víc informací najdete na www.ceska-hracka.cz.

Soutěžíme o 3 rodinné vstupenky na prodejní výstavu Vyrobeno v Czechii (17. a 18. listopadu v prostorách menzy koleje Jednota v Opletalově ulici).

Soutěžní otázka: Jaké zvíře se nachází v logu České hračky?

a. medvídek
b. houpací kůň
c. panenka

První tři soutěžící, kteří zašlou správnou odpověď, dostanou rodinnou vstupenku na prodejní výstavu Vyrobeno v Czechii (17. a 18. listopadu v prostorách menzy koleje Jednota v Opletalově ulici).

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail:
marketing.regina@rozhlas.cz

Soutěž trvá do vyčerpání výher.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Regina.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.