Sváteční salát
podle paní Mirky
Suroviny:
1 grilované kuře o hmotnosti cca 1 kg
250 g hroznového vína (nejlepší je použít víno bez peciček)
1/2 pórku
Na zálivku:
100 g majonézy
4 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce worcesterové omáčky
1 lžička cukru
mletý pepř
citrónová šťáva
hlávkový salát
plátky citrónu
Postup:
Grilované kuře vykostíme, kdo chce, může ho zbavit kůže. Vykostěné maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. V míse smícháme majonézu s jogurtem, přidáme worcesterovou omáčku, cukr, mletý pepř a citrónovou šťávu a dobře promícháme. Omyjeme a osušíme hroznové víno a pórek. Bobule vína rozkrojíme na polovinu, pórek na tenká kolečka či nudličky. Všechny připravené suroviny, nakrájené kuřecí maso, hroznové víno i pórek přidáme do mísy se zálivkou, dobře, ale opatrně promícháme a necháme vychladit. Podáváme obložený hlávkovým salátem a ozdobený plátky citrónu. Vhodně doplníme opečeným toustem nebo bílým pečivem.
Celková doba přípravy cca 15 minut + doba potřebná k vychlazení
4 – 6 porcí
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka