Tortilla – ze španělské kuchyně
podle paní Mirky
Suroviny:
6 středně velkých brambor
3 - 4 papriky (nejlépe směs barev)
1 středně velká cibule
1 lžíce olivového oleje
150 g uzeného masa nebo slaniny
200 g pikantní klobásy
6 vajec
mletý pepř
1 lžička drobně nakrájených lístků čerstvého tymiánu
sůl
Postup:
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky 3 - 4 mm silné. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, uzené maso nebo slaninu na nudličky. V nádobě rozehřejme olivový olej, na kterém cca 10 minut restujeme brambory, cibuli a uzené maso. Potom přidáme na špalíčky nakrájenou oloupanou klobásu, očištěné, omyté a na nudličky nakrájené papriky, osolíme, opepříme a pod poklicí podusíme 3 minuty. Potom pokrm zalijeme rozšlehanými, osolenými vejci a posypeme tymiánem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 25 minut. Upečenou tortillu nakrájíme na porce. Podáváme teplou i studenou, v obou případech chutná výborně.
Příloha: čerstvá zelenina ne sterilovaná zelenina
Celková doba přípravy cca 1 hodina
4-6 porcí
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.