Tramvaje i chodci se vrátí na Vltavskou pod podepřený most

31. říjen 2018 14:24

Podjezd pod mostem u stanice metra C Vltavská bude zítra ráno otevřen pro pěší a tramvaje. Most je provizorně podepřen, auta na něj ale zatím nesmí.

Na své pravidelné trasy kolem holešovické tržnice se vrátí linky číslo 1, 12 a 25. Tramvaje se zatím nevrátí do zastávek Štvanice a Těšnov. Nemohou totiž odbočit z Vltavské na Hlávkův most, podpěry stojí přímo v kolejišti. „V tento okamžik můžeme mluvit o tom, že je most zajištěný pro případ havárie. Pod mostem stojí čtyři masivní podpěry, které by zabránily jeho zřícení v případě, že by konstrukce mostu z předpjatého betonu zkolabovala,“ uvedl generální ředitel Technické správy komunikací (TSK) Petr Smolka.

„Teď začínáme připravovat další provizorní podepření mostu, které postaví vybraný dodavatel během zimy. Současné opatření ochrání provoz pod mostem, auta na most ale stále nemohou. Vrátí se tam až v okamžiku, kdy most zespodu zpevníme silnými ocelovými nosníky,“ řekla tisková mluvčí TSK Barbora Lišková.

Ukončen bude provoz přívozu mezi tržnicí v Holešovicích a Karlínem. Ten měl skončit už minulý týden, kvůli havárii byl ale jeho provoz prodloužen. Zároveň končí i náhradní autobusová linka čísla 296.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio

Nejnovější zprávy