Trenér fotbalové Sparty Praha Jarabinský odvolán

3. prosinec 2002

PRAHA 3. prosince - Trenér Jozef Jarabinský byl dnes odvolán od prvoligového mužstva fotbalistů pražské Sparty. Vedení klubu to oznámilo po odpolední schůzce Jarabinského s prezidentem Sparty Vlastimilem Košťálem a sportovním manažerem Miroslavem Peltou. Nového kouče představí zástupci podzimního ligového mistra na středeční tiskové konferenci. Jarabinského nástupcem se má stát Jiří Kotrba, dosavadní trenér Olomouce, který dnes potvrdil, že dostal od Košťála nabídku k angažmá.

Košťál přiznal, že k rozhodnutí odvolat Jarabinského dospěl už před pár dny. "Osobně jsem se rozhodl při služební cestě do Mnichova, na níž jsem si četl analýzu, kterou vypracoval," prohlásil první muž Sparty. Připustil, že hlavním kandidátem na uvolněné místo je Kotrba, ale odmítl, že pro vedení klubu už je otázka nového kouče vyřešena. "Dokud není podepsána smlouva, Sparta nového trenéra nemá," uvedl Košťál.

Jarabinský se dnes odmítl ke svému odvolání vyjádřit. Na lavičku Spartu usedl v létě, ale nepovedlo se mu splnit očekávání klubových funkcionářů. Letenské mužstvo navzdory širokému a kvalitnímu hráčskému kádru nepostoupilo do hlavní části Ligy mistrů a posléze vypadlo i Poháru UEFA s tureckým Denizlisporem. Sparťané nepředváděli ani atraktivní hru, jak zněl jeden z cílů. První lize však dominují a získali podzimní titul s náskokem čtyř bodů před Slavií.

autor: red
Spustit audio