Trenéři hokejové Sparty Sýkora s Hynkem byli odvoláni

2. prosinec 2002

Ani nedělní výhra Sparty nad hokejisty Zlína nezachránila trenéry pražského týmu Václava Sýkoru a Pavla Hynka v jejich funkcích. Vedení úřadujícího šampióna dnes oznámilo, že byli odvoláni. Jména jejich nástupců oznámí na tiskové konferenci ve 13 hodin. Podle spekulací deníku Sport by se měl novým koučem Sparty stát Alois Hadamczik, který naposledy trénoval Vítkovice.

Ukončení spolupráce se Sýkorou a Hynkem zdůvodnilo vedení klubu umístěním týmu v tabulce a špatným herním projevem mužstva. Sparťané jsou po sedmadvaceti odehraných kolech na sedmém místě. Nedělní výhrou utnuli sérii čtyř zápasů bez vítězství za sebou včetně páteční domácí prohry s Karlovými Vary. Právě po tomto duelu vedení poprvé oficiálně připustilo, že se musí zabývat změnami. "Musíme udělat nějaká opatření. Mysleli jsme si, že to trenéři s mužstvem zvládnou, ale nedaří se to," uvedl tehdy ředitel klubu Luboš Koželuh. O dva dny později sice řekl, že předpokládá, že Sýkora s Hynkem povedou tým i v úterý, což se ale nestane. "Další informace získáte až na tiskové konferenci," odmítl Koželuh odpovídat na dotazy během dnešního dopoledne. ČTK však zjistila, že Hadamczikovým asistentem by se měl stát jeho dlouhodobý kolega Kamil Konečný.

Sparta je čtvrtým extraligovým klubem, který vyměnil v této sezóně hlavního kouče. Ve Zlíně nahradil Antonína Stavjaňu jeho loňský kolega Zdeněk Venera, v Plzni nastoupil místo Richarda Fardy šéftrenér mládeže Karel Trachta a v Havířově se na postu hlavního trenéra postupně vystřídali Konečný, Josef Augusta, František Vorlíček a Radomír Kužílek.

autor: red
Spustit audio