Třetí výlet Turistického léta z Loděnice do Berouna se povedl na jedničku. Slunce pálilo, ale všichni „to dali“ a dobře se bavili

19. srpen 2023

Turistické léto Českého rozhlasu Region se přehouplo do druhé poloviny. Třetí výlet letošních prázdnin vedl Českým krasem z Loděnice do Berouna. Sešla se výborná parta lidí, která se nezalekla vysokých teplot, slibovaných meteorology. A protože mnozí z výletníků v těch místech nebyli poprvé, stali se i našimi průvodci, třeba Lenka, Láda a další.

Na loděnickém nádraží jsme si prohlédli Muzeum trati a Ostře sledovaných vlaků a vydali se na cestu. Prošli jsme přírodní památkou Syslí louky, minuli rozcestí Špičatý vrch a došli do hornického skanzenu Solvayovy lomy. Tam nás čekalo milé překvapení. Jízda vláčkem.

Po naučné stezce Svatojánský okruh jsme dorazili k jeskyni Arnika, dále k rozcestí Propadlé vody a napojili se na naučnou stezku Srdcem českého krasu. Prošli jsme Hostimí a údolím říčky Loděnice sestoupili k jejímu soutoku s Berounkou.

Cestou po stezce Po stopách českých králů jsme minuli lom Alkazar a Tetínské skály, které jsou na protilehlém břehu. Celou procházku jsme zakončili v restauraci U Štiky v Berouně, kde už na nás netrpělivě čekala kapela Řešeto.

Výlet stál za to, na tom se shodli všichni účastníci. Tak si ten čtvrtý a poslední letošní výlet Turistického léta Regionu v okolí Týnce nad Sázavou v sobotu 26.8. nenechte ujít.

Atmosféru výletu a dobrou náladu zúčastněných věrně zachytila reportáž, poslechněte si ji.

Spustit audio

Související