V rolích princezen jsem se snažila, aby dobro nebylo za blbce, přiznává Veronika Khek Kubařová

21. prosinec 2022

„S princeznami to asi fakt skončilo. To už opravdu nejde,“ směje se herečka, která v nové televizní štědrovečerní pohádce Tajemství staré bambitky 2 přesedlala na královnu. Kdo k pohádce složil hudbu? Jak prožívá Vánoce a jaké má ráda dárky? Líbilo se jí natáčení Prince Mamánka s Janem Budařem? V čem je jiná? Je to dobrý pokus o moderní pohádku? Na co by pozvala do divadla?

„Jednu dobu jsem musela často odpovídat na otázku, jestli mě ty věčné princezny už nenudí. Ale já to brala jako výzvu, aby dobro, které jsem tam zastupovala, nebylo za blbce,“ vysvětluje Veronika Khek Kubařová.

Nad rolí královny Julie v pohádce Tajemství staré bambitky 2 prý dlouho nepřemýšlela, protože je prý velkou fanynkou jedničky. „Ale protože je tam spousta politických konotací, měla jsem trochu strach, abych se nestala součástí nějaké kampaně.“ Scénář prý doznal změn. „Podařilo se a politických narážek je tam tak akorát,“ říká spokojeně herečka.

V Tajemství staré bambitky 2 se opět objeví dvojice mazaných rádců v podání Jiřího Lábuse a Miroslava Vladyky. „Být s nimi na place je labůžo. Je to fantazie a hitparáda humoru. Člověk se tak směje, že je to jako posilovna,“ uzavírá Veronika Khek Kubařová.

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.