V šapitó na pražském Výstavišti plánují v létě vystoupit Tata Bojs, Dekkadancers, Cirk La Putyka nebo Městská divadla pražská

21. duben 2021

Šapitó s názvem Azyl78 na pražském Výstavišti poskytne od května do září útočiště celkem 14 divadlům a další živé kultuře. Návštěvníkům nabídne formáty od nového cirkusu přes činohru po tanec a koncerty.

Čtěte také

Otevření letní scény v podobě šapitó, kterou budou provozovat Jatka78, je naplánované na 25. května. „Míra frustrace z omezení soukromého a kulturního života dále narůstá. Lidé potřebují aktivně trávit volný čas. Rozhodli jsme se za každou cenu zveřejnit program a spustit předprodej i jako takový vzkaz plný naděje v to, že se vše bude moci odehrát, ale zároveň i jako gesto vlastní potřeby situaci řešit a podnikat konkrétní kroky,” říká za pořadatele ředitel Jatek78 Štěpán Kubišta.

V programu je několik premiér

V úterý 15. června plánují uskutečnit v Azylu78 premiéru představení Tata Bojs spolu s tanečním souborem Dekkadancers. Jejich audiovizuálně-taneční koncert nese název Velký třesk ! Během představení zazní třeba skladby z nejnovější desky Tata Bojs Jedna nula.

Tata Bojs & DEKKADANCERS

Další premiérou letní scény bude pohybové představení Cirku La Putyka Runners v režii Víta Neznala o současné uspěchané době. Mezi novinkami se objeví také Muž z Malty, taneční one man show Štěpána Pechara nebo inscenace Diktátor Městských divadel pražských s Filipem Březinou v hlavní dvojroli.

Divadlo, tanec i hudba

V šapitó si zahraje celkem 14 divadel, mezi nimi například Divadlo pod Palmovkou, Divadlo Husa na provázku, Divadlo Na zábradlí, Studio Ypsilon, Vosto5 nebo divadlo Minor. Součástí dramaturgie Azylu78 je i tanec. Vedle Dekkadancers se v něm představí také Pražský komorní balet.

Kabaret Dynamit (Cirk La Putyka)

Pro fanoušky hudby je zase v plánu koncert Anety Langerové. Hudební překvapení chystá v rámci svých aktivit v šapitó také režisér Viktor Tauš. Amerikánky Terezu Rambu a Elišku Křenkovou každý večer hudebně doprovodí jiný speciální host. V menším stanu vedle šapitó nebo přímo venku na trávě se v rámci doprovodného programu uskuteční i další koncerty.

Předprodej vstupenek je již nyní zahájen na webu Jatek78. Ačkoli má šapitó kapacitu 500 až 800 diváků, v první vlně půjde do prodeje na každé představení pouze 250 vstupenek. Navýšení kapacity a uvolnění dalších vstupenek do prodeje bude souviset s vývojem pandemie covidu-19 a aktuálními vládními opatřeními.

autor: ech | zdroj: Jatka78 / Azyl78
Spustit audio