Ve vinohradské nemocnici střílel ozbrojený pacient. Zpacifikovaly ho zdravotní sestry

9. březen 2019 10:50

Policie v noci z pátku na sobotu zasahovala ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Jeden z pacientů tam postřelil dva své spoluležící, následně ho odzbrojily zdravotní sestry.

Ozbrojený pacient postřelil dva hospitalizované muže ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady.

Ke střelbě došlo v pátek v noci na hematologické klinice. Útočníka následně odzbrojily zdravotní sestry. Zprávu přinesl na svém twitteru Týdeník Policie.

„Na místo ihned přiběhly zdravotní sestry, které pacienta odzbrojily a zahájily resuscitaci. Oba pacienti jsou vážně zranění. Na místě nyní pracují kriminalisté z krajské výjezdové skupiny a i kolegové z oddělení vražd,“ uvedl pro Radiožurnál mluvčí pražské policie Jan Daněk. 

Jeden z postřelených je podle policie v kritickém stavu, druhý je stabilizovaný.

Na místo přijela také speciální pořádková jednotka a pražský policejní ředitel. Podle policistů je situace pod kontrolou a další nebezpečí nehrozí. Potvrdili, že útočník je zadržený.

Kromě incidentu ve vinohradské nemocnici se v noci na sobotu v Praze střílelo také ve Vršovicích. K restauraci v Rostovské ulici v pražských Vršovicích přijel v pátek večer na skútru opilý muž. Na ulici se pohádal se ženou, přičemž po hádce opakovaně vystřelil z brokovnice.

autor: dbr
Spustit audio

Nejnovější zprávy