Vlak v Černošicích srazil nezletilou dívku se sluchátky na uších. Nehodu nepřežila

6. listopad 2018 13:47

Dopravu na železnici dnes komplikovalo několik nehod. Kromě poruchy trakčního vedení ve Vršovicích vlak ráno srazil nezletilou dívku se sluchátky na uších. Ta svým zraněním na místě podlehla. 

Dívku pravděpodobně se sluchátky srazil rychlík na železničním přejezdu. Podle mluvčího středočeských hasičů Jaroslava Gabriela jelo ve vlaku asi 50 lidí, nikdo z nich se nezranil. Hasiči jim pomohli s přestupem do náhradní soupravy.

„Směrem na Plzeň dopravu komplikuje mimořádná událost, kde v ranních hodinách došlo k usmrcení osoby, která se pohybovala v kolejišti. Takže hodinu provoz zcela stál a v tuto chvíli se jezdí pouze po jedné koleji. To má v té dopravní ranní špičce velký vliv na veškerou příměstskou dopravu mezi Prahou a Berounem,“ uvedl pro Radiožurnál mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Na místě zasahují kromě středočeských hasičů v rámci mezikrajské výpomoci také hasiči z Prahy a pražští drážní hasiči, kteří si událost převezmou. Před osmou hodinou na místo dorazila také členka posttraumatického týmu, která poskytuje první psychickou pomoc jiné nezletilé.

autor: jp | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio