Zimní pohádková show ovládla Prahu

12. leden 2012

Mezinárodní hudební a taneční festival Zimní pohádka 2012 Praha a Teplice již poosmé přivítala mladé umělce z pěti států. Velkolepá podívaná čekala na diváky, kteří 7. ledna zavítali na koncert do pražského Národního domu na Vinohradech a 6. ledna do DK v Teplicích.

Během koncertů se představilo na 600 účinkujících z různých zemí. Program velkolepé show byl jako každý rok pečlivě připraven na základě hodnocení mezinárodní poroty v čele s národní umělkyní Mgr. Miroslavou Pešíkovou a doc. Mgr. Janem M. Dobrodinským.

Diváci měli možnost vidět ruské, turecké, izraelské, slovenské a české lidové písně a tance, písně a hudební díla světových a současných skladatelů v podání sborů, orchestrů a mládežnických vokálních ansámblů. Zároveň pro návštěvníky festivalu byla připravena pestrá přehlídka moderního a klasického tance na velmi vysoké profesionální úrovni.

Pro všechny malé hosty festivalu v Praze byl připraven tradiční doprovodný interaktivní program u stromečku. Každý dostal sladký dárek od pohádkových postav. Během gala-večera na koncertě účinkovali všichni laureáti festivalu, kteří se postarali o rozmanitou a krásnou podívanou.

Na závěr večerního programu v Praze proběhlo vyhlášení a udílení cen účinkujícím. Nejvýše oceněn byl vokální soubor YanotHashalom z Izraele, Dětský státní folklórní soubor Kokler z Turecka, taneční soubory Striebornička, Plejady, Austedis a Instrumentální soubor Kĺumok ze Slovenska, taneční ansambl Kamuška, Russkie zabavy a Neposedy z Ruska. Českou republiku důstojně představil orchestr Mladá krev z Olomouce, Kvarteto Presto ze Zlína, mažoretky Rebelky a Angels a TK Scratch z DDM Děčín.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.