Zpěváci i divadla koncertují a hrají přes sociální sítě. Fanoušci jsou nadšení

16. březen 2020

Česká republika se dostala do koronavirové krize. Proto bychom v těchto dnech měli trávit čas především doma a ven vycházet jen v nejnutnějších případech. Někteří herci a zpěváci se nám snaží tyto dlouhý chvíle zpříjemnit. Třeba koncertem nebo inscenací přes sociální sítě.

Koncertovat live přes sociální sítě se rozhodl například Richard Krajčo ze skupiny Kryštof. Jeho show na internetu od čtvrtka vidělo už téměř 500 tisíc fanoušků. Dále se připojila například i Lucie Bílá, houslista Pavel Šporcl, Filharmonie Brno, Mňága a Žďorp, Prago Union, Ewa Farna, Pokáč, Mirai, Vypsaná fiXa nebo Xindl X.

Připojila se i divadla

A o představení nepřišli ani milovníci divadel. Online hraje například Studio DVA. „Na základě obrovského množství pozitivních ohlasů na naši první online talkshow JSME S VÁMI s Monikou Absolonovou a Bobem Kleplem, jsme se pro vás rozhodli sestavit mimořádný program online vysílání od pondělí do pátku,“ uvedlo na svých webových stránkách divadlo. Představení začínají každý den v 19.00 hodin. Například v pondělí 16. března se můžete těšit na talkshow s Ivanou Chýlkovou, Janem Krausem a Bobem Kleplem. Na večerní živě přenášená představení se chystá i La Putyka. Ta ve středu 18. března na sociální síti zveřejní také záznam z představení Up End Down Symphony s hudebním doprovodem 45členné Filmové filharmonie.

autor: jp

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.