85. ročník výstavy exotického ptactva v botanické zahradě na Slupi nabízí perly Austrálie

22. srpen 2024 11:00, aktualizováno
Zprávy

Desítky barevných exotických ptáků můžete vidět ještě až do konce prázdnin, tedy do neděle 1. září, ve sklenících Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze 2. Výstava má název Perly Austrálie a pořádá ji Klub přátel exotického ptactva.

V České republice má chov ptáků dlouhou tradici a naši chovatelé papoušků, kanárů, exotických holoubků, drobných zpěvných ptáků a dalších opeřenců patří k nejlepším na světě. Většina druhů ptáků, které můžete na výstavě obdivovat, se v naší zemi chová už více než sto let. Proto můžete vidět celou řadu barevných variet a mutací kanárů, andulek, agapornisů, zebřiček a dalších ptáků, a dokonce si tu mnohé z nich můžete pro radost koupit. I ptáci v původních přírodních formách se narodili v našich klecích a voliérách.

85. výstava exotického ptactva v Botanické zahradě PFUK - různobarevné mutace alexandra malého

Vystavené ptáky zapůjčili čeští chovatelé. „Garantujeme, že žádný pták, který je v botanické zahradě, nepochází z volné přírody,“ potvrzuje předseda Klubu přátel exotického ptactva Ladislav Žoha

Pokud někoho na výstavě drobní exoti nadchnou a rozhodne se je také chovat, může si je zde i koupit. „Máme tady některé druhy na prodej. Ale především tu máme odborníky, kteří poradí, jak je chovat, krmit a jak o ně pečova,“ vysvětluje Žoha.

Výstavu Perly Austrálie ve sklenících Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze 2 můžete navštívit do 1. září včetně.

85. výstava exotického ptactva v Botanické zahradě PFUK - andulka vlnkovaná
autor: jmy | zdroje: ČTK , Český rozhlas
Spustit audio