Agresor přepadl obchod na Žižkově. Poté znásilnil prodavačku

4. leden 2019 14:51

Pětadvacetiletý muž ve čtvrtek odpoledne přepadl s pistolí v ruce prodejnu oblečení v Praze na Žižkově a znásilnil prodavačku. Policie agresora na místě zadržela.

Případ policistům nahlásil majitel obchodu s oblečením, který přes tísňovou linku řekl, že se v jeho prodejně děje něco divného. „Když totiž vstoupil do prodejny, tak jeho zaměstnankyně vyšla ze zázemí obchodu a řekla mu, že ho nemůže obsloužit, protože mají zavřeno. Navíc prsty u rukou naznačila zbraň. Muž okamžitě pochopil, že není něco v pořádku, vyšel před obchod a vytočil linku 158,“ uvedl policista Jan Daněk.

Policisté proto na místo okamžitě vyrazili. V prodejně agresora našli schovaného v zadní místnosti za stolem. Muže zadrželi za použití donucovacích prostředků.

Kriminalisté poté zjistili, že muž přišel do obchodu s pistolí v ruce a chtěl si vzít z pokladny peníze. To se mu nepodařilo, tak donutil prodavačku odejít do zázemí obchodu a začal ho prohledávat. Prodavačku poté s pistolí u hlavy znásilnil. Později se svlékl a začal si zkoušet různé oblečení. Zbraň, která byla při přepadení použita, byla nefunkční maketa.

Muži hrozí až deset let vězení. „Zároveň u něj byl proveden test na přítomnost drog v těle, který byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin,“ dodal mluvčí policistů.

autor: jp
Spustit audio