Bohemians - Teplice 2 : 3

11. listopad 2002

Tepličtí fotbalisté předvedli v ligové dohrávce dokonalý obrat na hřišti posledních Bohemians a dvacet minut před koncem během několika desítek sekund rozhodli dvěma góly o výhře 3:2. Svěřenci trenéra Františka Straky se tak posunuli na třetí místo tabulky, 'Klokani' jsou na jejím chvostu s devíti body.

Hostům vyšel skvěle nástup do zápasu a po několika sekundách proměnil první útok ve svou padesátou ligovou branku Zelenka. Teplický kanonýr byl po centru do šestnáctky volný na hranici malého vápna a bez problémů umístil míč za Čontofalského záda. Hráči Bohemians se poté snažili převzít iniciativu, ale na těžkém terénu se jim nedařilo projít přes těsnou teplickou obranu.

Blízko vyrovnání byl v 18. minutě Obermajer, který po rohovém kopu trefil břevno. Hosté naopak hrozili brejky a po Zelenkově individuální akci pálil nebezpečně Verbíř, ale gólman domácích tečovanou střelu kryl. Vzápětí se dočkali domácí: ještě ve 39. minutě prodloužil centr před vápnem Hartig k nabíhajícímu Šírlovi, který přeloboval Poštulku. Vzápětí pokazil přečíslení domácích dlouhou přihrávkou na Szaba Hartig.

V úvodu druhého poločasu musel vyboxovat Poštulka Balážovu hlavičku a za deset minut Čontofalský chytil tvrdou Kolomazníkovu ránu. Jinak ale byli oba brankáři v první polovině druhé části dlouho bez práce. Domácí se sice usadili na polovině soupeře, ale Melecký z přímého kopu těsně přestřelil a Hartig dorážel Meleckého střelu v ofsajdu.

O to střelecky divočejší však byly okamžiky načínající závěrečnou čtvrtinu zápasu. Nejprve v 67. minutě 'Klokani' získali vedení - na Šírlův rohový kop si naskočil Obermajer a hlavičkoval k pravé tyči Poštulkovy brány. Jenže dlouho se neradovali. Za tři minuty se odrazil míč v šestnáctce k volnému Tesaříkovi, který vyrovnal. Za několik desítek sekund ztratili domácí i nerozhodný stav, když Kolomazníkův centr umístil do branky svou druhou trefou Zelenka a načal další padesátku ligových gólů. Snaha domácích alespoň o bod byla marná, nevytvořili si ani gólovou šanci.

autor: red
Spustit audio