Byt ve Strašnicích zachvátily plameny. Policisté zachránili tři osoby

4. březen 2019 13:37

Policisté vyjížděli v neděli chvíli po půlnoci k požáru bytu ve Věšínově ulici ve Strašnicích. Podařilo se jim zachránit tři osoby. Oheň vznikl nejspíš kvůli špatné manipulaci se zapalovačem.

Na místo dorazili jako první policisté. Jakmile viděli, že z bytu v prvním patře šlehají plameny, okamžitě vběhli do domu a začali se záchranou osob. Mezitím dorazily na místo i další hlídky.

„Zákrok velmi ztěžoval hustý dým na chodbě a také tma, která znesnadňovala policistům orientaci po domě. I tak se jim společnými silami podařilo evakuovat tři osoby. Na místo s policejními hlídkami dorazili i záchranáři s hasiči, kteří si následně převzali záchranné práce,“ uvedl policista Jan Rybanský.

Celkově bylo z domu evakuováno 13 osob, dvě z nich si stěžovaly na nevolnosti a byly ošetřeny. Pomoc potřebovali i policisté, kteří se nadýchali kouře.

Požár vnikl pravděpodobně kvůli tomu, že majitel bytu špatně zacházel se zapalovačem. „Celá událost je v současné době prošetřována pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Škoda byla předběžně vyčíslena na několik stovek tisíc korun,“ dodal Rybanský.

autor: jp
Spustit audio

Nejnovější zprávy