Čechomor na podzim vydá nové album: Deska vznikla z radosti a neplánovaně, přiznává houslista Holas

5. září 2020

Kapela Čechomor během jarní karantény začala nečekaně natáčet další desku, kterou by měla vydat na podzim 2020. A brzy ji čeká pražský koncert v Nové budově Národního muzea. Do pořadu Host Lenky Vahalové přišel houslista a jeden z frontmanů kapely Karel Holas.

Kapela nové album natočila v době koronakrize. „Deska vznikla z takové radosti, že si neplánovaně něco zahrajeme a účastníme se toho celá kapela,“ přiznává Karel Holas.

Už na čtvrtek 10. září chystá Čechomor koncert pro Motol Motolice. „Je to takový výjimečný koncert, zaprvé kvůli tomu, že je to charitativní koncert, který podporuje dětskou onkologii v Motole, další takový zajímavý počin od nás bude to, že tam budeme hrát akusticky a jenom ve čtyřech.“

Během léta se kapele podařilo naplánovat malé turné, s dalším plánováním je to kvůli koronavirovým opatřením složité. „Teď připravujeme vánoční turné, které pojedeme listopad a prosinec, jako každý rok. Je to zatím v přípravách, protože s tím plánováním je to v tuto chvíli složité,“ přiznává. Příští rok mají v plánu odehrát zrušené koncerty z letošního roku. „Pak nám do toho možná vleze pár koncertů z alba Proměny, který budou mít 20 let,“ dodává.

Celý díl si pusťte na audioportále mujRozhlas.

autoři: Lenka Vahalová , jp

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.