Lenka Vahalová

moderátorka

Moderuji proudové vysílání a točím pořad Host Lenky Vahalové.

Znamení?

Kozoroh. 

Co mě na práci v rádiu baví?

Baví mě živé vysílání, ale srdcová záležitost jsou rozhovory.

Předtím jsem stihla?

Toho bylo... Filmová produkční, divadelní produkční, castingy herců, spolupracovala jsem s Danem Bártou na desce Theyories. Teď se snažím držet svého kopyta. Moderování a herectví.

Nejraději poslouchám?

Samozřejmě Rádio Praha.

Mé nejoblíbenější filmy?

Mám slabost pro filmy Clinta Eastwooda.

Oblíbení literární autoři?

Jsem jako moje babička. Detektivky, detektivky, detektivky. Takže Jo Nesbø, Lars Kepler, ale klidně i Agatha Christie nebo Arthur Conan Doyle.

K jídlu a pití mám nejraději?

Nejraději vychutnávám lokální kuchyni na svých cestách. Často mám jídlo spojené se zážitkem. Napadá mě ostrov Socotra. Domorodci na klacek ulovili pár rybek, na pláži udělali oheň, vytáhli oprýskaný hrnec, místo koření použili mořskou vodu a byla hostina! Na severu Vietnamu jsme se zase zatoulali do jedné z horských vesniček domorodých kmenů. Místní rodinka nás pozvala na oběd, pod nohama nám proběhlo prasátko, na trámu nad námi seděly slepice,  manžel se zrovna vracel z rýžového políčka a na ten jejich domácí sýr nikdy nezapomenu.

Když mám volný čas, tak ho trávím?

Jsem posedlá cestováním. Jakmile to je možné, někam zmizím. Neustále sleduji a čtu různé cestopisy, koukám na letenky a představuji si, jak by se mi v neznámé krajině líbilo. Dokonce se mi stává, že když už v nějaké zemi konečně jsem, přemýšlím, kam pojedu příště. To už je nemoc, co? Jedinou útěchou mi je fakt, že jednoho dne přeci musím všechny země projet. No jo, ale co když se tam budu chtít podívat ještě jednou. Never Ending Story.

Oblíbené místo v Praze?

Když mám čas, toulám se po Malé straně. Když je času trochu víc, vezmu psa, vyběhnu na Petřín a pokochám se nádherným výhledem na Prahu. Dole na Kampě si pak zajdu na dobrou kávu a koukám na Vltavu.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové